(067) 230-28-47, 69-11-01
м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 23

Управління зерновим бізнесом

Продукт, призначений для автоматизації кількісно-якісного та управлінського обліку на елеваторах, комбікормових заводах, комбінатах хлібопродуктів, маслоекстракційних заводах, а також на портових терміналах. Дозволяє створити цілісний інформаційний простір для контролю і управління всіма бізнес-процесами підприємства.

Вибираючи дану систему, Ви отримуєте готове комплексне рішення для управління підприємствами різних напрямів:

Лінійний елеватор Комбикормове виробництво Борошномельне виробництво
Олійноекстракційний завод Портовий термінал

Впровадження продукту забезпечує:

  • готове рішення, яке повністю відповідає вимогам нормативних документів;
  • простий інтерфейс та розмежування прав доступу дозволяють використовувати систему за межами бухгалтерії на кожній ділянці виникнення облікових даних;
  • підключення вагового обладнання, систем відео спостереження, систем управління технологічними процесами – все це знижує вплив людського фактора;;
  • використання мобільних терміналів забезпечує оперативний облік на ділянках, де неможливо встановити комп’ютер;
  • система безоператорного зважування та ідентифікація за допомогою магнітних карток значно прискорюють процеси на підприємстві, знижують вплив людського фактора на достовірність даних;
  • монітор керівника дозволяє отримувати аналітичну звітність в режимі реального часу навіть за межами підприємства з використанням ноутбука, планшета, мобільного телефону.

Схема базового функціоналу

Лінійний елеватор

Маркетинговий відділ

  • Реєстрація договорів з надходження (купівля, зберігання, давальницька переробка) і відвантаження сировини та готової продукції.
  • Друк договору безпосередньо з програми.
  • Оперативний контроль виконання умов договору.

Автомобільна та залізнична вагова

  • реєстрація автомобільного та залізничного транспорту з зерном, прибулого на елеватор для розвантаження;
  • оперативне управління чергою;
  • урахування ваги прийнятого зерна;
  • друку направлення на розвантаження;
  • друку результатів зважування на товарно -транспортній накладній;
  • формування та друку акту розбіжності у вазі;
  • формування журналів реєстрації зважування вантажів на автомобільних і залізничних вагах.

Зернова лабораторія

  • ведення довідника культур;
  • облік показників якості зерна;
  • формування плану розміщення зерна (силосна дошка);
  • облік показників якості що надходить на елеватор зерна;
  • визначення вологості зерна;
  • ведення журналу реєстрації вологості;
  • облік попередніх показників якості зерна, що надходить;
  • визначення класу (групи) зерна;
  • вибор силосу елеватора для розвантаження зерна;
  • друк напрямку на розвантаження;
  • ведення журналу візування автомобілів;
  • формування середньодобових зразків зерна;
  • ведення журналу реєстрації середньодобових зразків;
  • ведення журналу реєстрації лабораторних аналізів з прийому зерна на елеватор;
  • облік показників якості зерна та зернових відходів, що відвантажуються з елеватора;
  • друк журналу реєстрації лабораторних аналізів по витраті;
  • облік показників якості при підробці зерна;
  • формування акту підробітку зерна;
  • облік показників якості при освіженні зерна;
  • облік показників якості при сушінні зерна;
  • формування акту сушіння зерна;
  • облік показників якості при активному вентилюванні зерна;
  • формування журналу реєстрації лабораторних аналізів;
  • формування зведення про наявність зерна на елеваторі;
  • ведення кількісно – якісного обліку зерна на елеваторі.

Кількісно – якісний облік

  • ведення довідника клієнтів;
  • роботи з партіями;
  • ведення журналу надходження зерна;
  • формування реєстру накладних на прийняте зерно;
  • формування переліку реєстрів товарно – транспортних накладних на відправку зерна, насіння олійних культур і трав;
  • ведення журналу накладних по приходу;
  • формування акту підробітку та сушіння зерна на прийняте або відвантажене зерно;
  • формування додатків до акту на очищення і сушіння зерна;
  • формування відомості схил до акту на очищення і сушіння зерна;
  • оформлення складських квитанцій на зерно;
  • ведення журналу складських квитанцій;
  • ведення журналу інвентаризації;
  • ведення журналу витрати зерна;
  • ведення журналу накладних по витраті зерна;
  • формування відомості залізничних (водних) накладних на відвантаження хлібопродуктів;
  • ведення журналу переоформлення зерна;
  • ведення журналу списання відходів;
  • ведення журналу списання усушки та убутку зерна;
  • формування зведення надходження зерна по регіонах;
  • розрахунку вартості послуг;
  • формування Акту зачистки;
  • формування Акту – розрахунку;
  • формування наказів на відвантаження зерна;
  • ведення журналу реєстрації наказів на відвантаження;
  • формування звіту про наявність та надходження зернових культур.

Служба безпеки

  • Візування в системі операцій з ввезення і вивезення сировини і готової продукції;
  • Формування необхідної звітності;
  • Система відстеження підозрілих подій (більше 20 критеріїв контролю, що дозволяють службі безпеки припиняти зловживання з боку клієнтів і співробітників).

Комбікормове виробництво

Формування рецептури для виробництва комбікормів

  • Автоматичне завантаження рецептур, розроблених за допомогою спеціалізованих програмних продуктів;
  • Попередній розрахунок економічної доцільності виробництва комбікорму;
  • Формування розпорядження на виробництво;
  • Планування потреби сировини на підставі розпорядження на виробництво.

Виробництво комбікорму, операцій з фасування, гранулюванню

  • планування виробництва і завантаження виробничих потужностей;
  • облік операцій з передачі сировини зі складу в цех на підставі розпорядження на виробництво;
  • облік випуску комбікорму за попередньо розробленої рецептури;
  • розрахунок кількості сировини для списання;
  • взаємодія з системою управління технологічними процесами;
  • облік фасування, гранулювання комбікорму;
  • формування звітності по списанню сировини, виходу готової продукції;
  • облік випущеної продукції в розрізі дат виробництва і якісних показників;
  • автоматичне формування сертифікатів якості на готову продукцію;
  • розрахунок собівартості, план – факторний аналіз собівартості готової продукції.

Облік відвантаження

  • Формування наказів на відвантаження;
  • Автоматичний контроль залишку за наказом на відвантаження , картці клієнта (давальницька переробка) , залишку продукції на складі.

Борошномельне виробництво

  • Попередній розрахунок помольної партії згідно заданих параметрів;
  • Автоматичний підбір силосів для складання помольної партії по силосні дошці;
  • Формування розпоряджень на виробництво на підставі попереднього розрахунку;
  • Облік фактичного переміщення зерна на млин;
  • Облік рапортів з випуску готової продукції;
  • Синхронізація з системою управління технологічними процесами для оперативного управління виробництвом, виведення ключових показників на монітор керівника;
  • Автоматичне формування сертифікатів якості випущеної продукції;
  • Формування фактичної форми 117 за необхідний період;
  • Облік операцій з фасування борошна;
  • Формування наказів на відвантаження;
  • Автоматичний контроль залишку за наказом на відвантаження , картці клієнта (давальницька переробка), залишку продукції на складі.